Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszer

Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszer

Skip Navigation LinksKezdőlap
Nem regisztrált felhasználó () Bejelentkezés  
Skip Navigation Links
Jegyzék
Letöltések
Kapcsolat

Üdvözöljük az Oktatási Hivatal Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszerében!Postacímünk:

Oktatási Hivatal
Köznevelési Akkreditációs Osztály
1363 Budapest Pf. 40.


A pedagógus-továbbképzés veszélyhelyzeti szabályairól szóló 489/2020.(XI.11.) Kormányrendelet hatályát vesztette, így 2022.május 31-ét követően a kizárólag kontakt formában akkreditált pedagógus-továbbképzések NEM tarthatók meg online formában.

Az esetleges változásokat holnapunkon közzétesszük.


Tájékoztatom a tanfolyami munkaformában megvalósuló pedagógus-továbbképzés akkreditációjának új lehetőségéről. A tanfolyami munkaformában megvalósuló pedagógus-továbbképzés akkreditálható személyes kontaktórák, online kontaktórák, illetve ezek kombinációjában is. Az akkreditációhoz részletes útmutatót talál a PedAkkred „Letöltések” menüpontjában.(„Tanfolyami alapítási kérelem űrlap online kontakttal kitöltési útmutatóval”)Változás! 2020. szeptember 1.-je után kizárólag abban az esetben vehető fel továbbképzés a Pedagógus-továbbképzési Jegyzékre, ha annak Szervezője felnőttképzési nyilvántartási számmal rendelkezik. További információt a PedAkkred „Letöltések” menüpontjában a „A felnőttképzés és a pedagógus-továbbképzés kapcsolata” című dokumentumban talál.

Változás! 2019. november 1-től az alapítási kérelem kötelezően beküldendő melléklete a pedagógus-továbbképzés szerzői és/vagy felhasználási jogáról szóló nyilatkozat, melyet a PedAkkred „letöltések” menüpontjában talál.

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Kérelmező!

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendelet alapján az Oktatási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) feladata a pedagógus-továbbképzések akkreditációja.

A továbbképzések alapítása, a megalapított továbbképzések nyilvántartása a Pedagógus-továbbképzési eljáráskövető és nyilvántartási rendszer (továbbiakban: PedAkkred) felületén történik.

A PedAkkred rendszer elérhető az Oktatási Hivatal honlapjáról, (www.oktatas.hu/tovabbkepzes/pedagogus_tovabbkepzesek/pedagogus_tkpz_akkred_rendszer) valamint a pedakkred.oh.gov.hu weboldalon

A PedAkkred rendszer „letöltések” menüpontjában az eljárásokról részletes tájékoztató anyagot talál.

Az akkreditáció az alábbi lépésekből áll:

1. Alapítási eljárás
A továbbképzés engedélyezéséhez elsőként az alapítási eljárást kell lefolytatni. A továbbképzési program jóváhagyásáról, az alapítási engedély kiadásáról a Hivatal a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület javaslata alapján dönt.

2. Indítási regisztráció
Az alapítási engedély jogosultja a jóváhagyott továbbképzés szervezésére engedélyt adhat más szervező intézménynek. A továbbképzés indítására írásban megkötött szerződés alapján indítási regisztrációs kérelmet kell benyújtani a Hivatalhoz.

3. Adatszolgáltatás (=jegyzék)
Az alapítási engedéllyel rendelkező, továbbá a továbbképzés indítására szerződéssel jogot szerzett szervezet adatszolgáltatással kérelmezi a továbbképzési program felvételét a továbbképzések hivatalos jegyzékébe.

4. Helyszínbejelentés
A továbbképzés minden egyes indítása előtt a továbbképzés megszervezésének helyszínét és időpontját szükséges bejelenteni a PedAkkred rendszerben.

5. Minőségbiztosítási összegzés
A továbbképzés szervezője minden év március 31-ig elkészíti a továbbképzés minőségbiztosításával kapcsolatos tevékenység tapasztalatainak összegzését, és elektronikus formában megküldi a Hivatal részére.

A rendszerbe történő belépés regisztrációhoz kötött, mind az Alapító, mind a Szervező részéről.

A regisztráció során intézményt szükséges kiválasztani. Amennyiben az adott intézmény a listában nem szerepel, annak felvétele a Hivatal ügyintézőjétől kérelmezhető.

További tájékoztatást és segítséget a Tanügyigazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály, Köznevelési Akkreditációs Osztály ügyintézőitől kérhet.

Név Ügy E-mail cím Telefon
Réthey Andrea Alapítás (+36-1) 374-2367
Tóth Bianka Indítási regisztráció, Jegyzék, Helyszínbejelentés, Intézményfelvétel, Minőségbiztosítás (+36-1) 374-2297
Fábián Mónika Hatósági ellenőrzés, Minőségbiztosítás (+36-1) 374-2128
Pásztor Lajos Informatikai segítség (+36-1) 374-2115


Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy azokat a megkezdett kérelmeket, melyek rögzítése a rendszerben félbe maradt, beküldésre nem került és az utolsó módosítás után 1 év eltelt, TÖRÖLJÜK a rendszerből.

Budapest, 2022. november 21.

Oktatási Hivatal
Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály
Köznevelési Akkreditációs OsztályA PEDAKKRED 2011.06.15. előtti kezdőoldalának szövege itt érhető el.

Ajánlott minimális felbontás: 1024x768
Ajánlott böngészők: Internet Explorer 9+, Firefox 4+, Chrome 10+
A rendszer használatához a JavaScript és a sütik (cookies) engedélyezése szükséges.

Skip Navigation Links
Jegyzék
Keresés a jegyzékben
Keresés a bejelentett
helyszínek között

 A jegyzék megtekintéséhez
 nem szükséges regisztrálni!

Bejelentkezés
 
 

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Verziószám: 1.6.3 (C)2014 WSH Kft.